Chokladmaränger
7 st ekologiska äggvitor
5,25 dl strösocker
mörk kvalitetschoklad 70% - 100 gram
När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.
2. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.
3. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer. Eller tills du börjar se tydliga spår av elvispen i smeten.
4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!
5. Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen.
6. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten.
Jag tycker personligen att dessa maränger är ruggigt goda. Hoppas att dina klasskamrater tycker om dem! :)