Känner mig vuxen!

Idag har varit en chill dag, vaknade upp hos My och åkte buss till skolan och repade vårsånger. Sedan uppträdde vi, det kom folk och filmade, så kika efter en med rött hår när du tittar tv idag.

Idag på hålet gick jag iväg till körskolan och hämtade mina böcker, bokade in mig på teorilektionerna och även riskettan. Detta kalas kostade mig idag 5 300 kr, plus 800 för riskettan.

Idag är det Valborg vilket spenderas hos My med god mat och massa mys. Hur ska ni spendera Valborg?

Btw idag är det fyra veckor tills jag fyller år!


Folk förändrats. Och det kan ingen gör något åt. Var glada för deras skull istället

För mig att flytta dessa tjogotre mil från Malmberget till storstaden Luleå. Är bland det bästa och värsta jag någonsin har gjort. För det mesta tycker jag att det är det bästa. Jag har ändrats och utveklats så otroligt mycket. När jag flyttade Luleå var jag ensam, rädd och gjorde allt för att inte sticka ut allt för mycket, jag hade på mig de kläderna som de allra flesta, eftersom att jag visste att om man hade på sig fel kläder eller var på ett annat sätt i Gällivare så får man skit för det. Jag tordes nästan aldrig säga det som jag tänkte och tyckte. 

Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag tänkte att allt skulle vara som vanligt även om jag flyttade. Men det är det absolut inte. 

Idag har jag tagit ett stort steg känner jag. Eller steg och steg. Men mentalt. Varför ska jag sitta och tänka på allt hur det var, och hur man kände. Visst jag har haft riktigt roliga och dåliga stunder i Gällivare. Men varför sitta och älta dom när jag vet att dom inte kommer att komma tillbaka?

Visste ni. Att sen jag flyttade till Luleå har jag inte svimmat en enda gång. Jag har bara haft några få yrsel attacker. Och jag har typ inte haft yrsel på något månad. Förutom just nu när jag sitter och skriver detta. 

Sen jag har flyttat till Luleå, har jag vågat börja ta mer plats. Jag ta en disskution, och jag kan säga vad jag tycker och vara mig själv. Idag går jag klädd i vilka kläder jag vill, och inte sånt som andra tycker att man ska ha på sig. Jag törs gå i knallröda läppar, illgröna tights och en lila klänning i skolan. Vilket jag ALDRIG skulle göra i Gällivare utan att jag skulle må dåligt över det. 

Nä, nu tänker jag lämna allt bakom mig. Se fram emot en rolig sommar, massa festivaler, tivolin, och att avsluta sommaren, men en sjukt rolig jazzfestival i NORGE!

If I die young


I wanna dance with somebody

image description
Hej sötisar!

Sitter nu och pratar med Jenny på skype. Vi har pratat med varann i typ över två timmar nu. SÅ jävla kul, har pratat om allt möjligt, har haft modet och skicka videosart på när jag sjunger osv. 

Idag har jag inte alls så mycket planer, ska kanske ut och vara med min syster ett tag, och så hade jag tänkt att lägga mig i badet och läsa hungerspelen. Vilken hysteri det är om dom böckerna, har läst några kapitel än så länge, och tycker att den verkar väldigt överskattad. 

Imorgon åker jag tillbaka till Luleå igen, och då ska jag sitta på tåget och göra lite skolarbeten. Så jävla tråkigt, men iaf det måste göras. Sen ska jag sova hos My, eftersom att hon är ensam hemma och tycker väl inte riktigt om att vara det. Men jag ska vara ensam typ om två veckor, så då står hon i skuld till mig. Så det blir bra. 

Nu ska jag socialisera med Jenny. Kram på er! :)

Tears never show in the pouring rain

Hejsan alla!

Ligger just nu i sängen och tittar på trassel som Jenny insisterat på att jag ska se, och det är jag jätte glad över, för den är asbra!!

Idag har jag varit med My på stan, hittade typ ingenting, så inget köpte jag. Är så stolt över mig!! Har slutat köpa en massa saker jag inte behöver... Eller nä inte helt, men jag försöker. Sen var jag hemma, var ut i storstaden och övningskörde och sedan åkte jag till My igen.

Tänkte bjuda på lite bilder, bara för att ni ska få se några.


Cause you never were, and you never will be mine

Idag har jag Guess what! Varit med världens bästaste My. Det var jätte mysigt, vi satt hemma  hos henne och bara pratade. Sen gick vi till ica och köpte lite gott! Nu sitter jag hemma och lyssnar på underbar musik, och ska snart se lite GG och sen sova!

Imorgon har jag musikteroriprov, inte alls taggad. Sen ska jag även till sjukgymnasten. Mina knän har verkligen blivit så mycket bättre, och det är jag glad för. Men jag hoppas ändå att jag får fortsätta träna, eftersom att jag får gör det gratis. 

Nu ska jag kolla runt lite innan jag lägger mig, puss&godnatt! :)

Thanks for making me a fighter



Nu sitter jag i mitt helt nystädade rum, vilket jag var tvungen att städa eftersom att dom kommer och ska filma våran lägenhet för någon dokumentär av något slag, vet inte riktigt vad det är. 

Idag så har Annelie varit här, det var riktigt mysigt. Jag bjöd henne på mat, sen satt vi och tittade lite på film och pratade en massa. Det har varit så trevligt att jag har fått umgås med henne såpass mycket som jag har nu på den senaste tiden, det påminner mig lite om när vi var yngre, fast ändå verkligen inte. Vi båda har ändrats så mycket sen vi har flyttat ifrån Gällivare. 

Imorgon ska bli en riktigt rolig dag. Eller musiklektionerna iaf, och speciellt ensemblen för då ska vi ha uppspel för lärarna och vi ska spela upp Viva la vida men vi har gjort om den till en reggea version. Och då ska jag sjunga. Ska försöka att få någon att filma oss så att jag kan lägga ut och visa. 

Nä, nu ska jag hoppa i en dusch så att man är fräsh tills imorgon när det då är skola igen. Sen ska jag imorgon försöka ta mig till körskolan, eftersom att det är bara drygt en månad kvar tills jag fyller arton. EN MÅNAD KAN NI FATTA DET?!

Puss&Godnatt

Summertime and the living is easy



Idag sitter jag och drömmer och ljuva sommarnätter, att få spela underbar jazz på lördag, och så längtar jag tills augusti, när jag får sätta mig på vad det när är för transportmedel, för att få komma till Norge, spela underbar jazz, men en massa andra tjejer, gå omkring på festivalen och lyssna på jazz, och bara ha riktigt roligt.

Men drömmar är ju trotsallt ändå drömmar. Så nu sitter jag i skolan, har så jävla ont i ryggen att jag känner att jag avlider. Idag har jag idrottsprov, och har inte pluggat allt för mycket. Och sedan ska jag sätta mig på ett tåg mot Gällivare, för att vara med om något riktigt hemskt imorgon, nämligen en begravning.

Tjabbba tjena hallåå

Hardcore gästbloggning.

And I don´t wanna live that way


Nu sitter man här igen då. Nu snart ska jag ner på den lilla staden, och där ska jag möta upp en liten Sanna. Jag ska ta och köpa lite nagllack, och sen kanske det finns nå fina kläder eller skor, man får ju se.

Over and Out.

I used to laugh it off.

Hejsan alla fina.

Nu orkar jag verkligen inge mer, min rygg håller på att ta livet av mig! Igår när jag skulle precis åka hem från Annelie så började hugga till, och det har fortsatt från dess. Jag visste seriöst inte vad jag skulle ta mig till igår, jag bara kom hem la mig i sängen och där låg jag, och typ grät av smärta. Sen kom jag på att jag hade en vete kudde, så jag gick och värmde den. Och med den på ryggen somnade jag. 

dock så vaknade jag 05.30 typ idag! Och inte fan har jag kunnat somna om, det suger apa! Jag är trött! Fast egentligen är jag inte trött, men jag vill sova! Jag vill inte vara vaken just nu, jag vill sova så jag slipper denna jävla smärta. 

Nu sitter jag och pratar med Jenny på skype. Jag är så glad att jag har hittat en vän som henne, hon är så underbar! Så rolig att prata med och sååå super sööööt!! <3

Nä, nu ska jag väl göra lite frukost eller något sånt. Kanske det är dags att börja med lite skolarbeten..

Somebody that I used to know

Hejsan alla fina!

Idag har varit en riktig jävla slöis dag. Låg i sängen till kl 15, kikade på glee och pratade med Jenny på Skype. Var sen ut med pappa och handlade lite middags saker etc. När jag kom hem slängde jag ihop lite pannacotta, och sen gjorde jag middag vilket bestod av fläskfilé, potatisgratäng, svamp och en god sås.

Nu ligger jag igen i sängen och tittar på glee, sista avsnittet av säsong två. Taggar tills imorgon som fan eftersom att det kommer ett nytt avsnitt i säsong två!!!

Men nu tänkte jag bjuda på en massa bilder

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/563902/images/2012/pic_197693599.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/563902/images/2012/pic_197693607.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/563902/images/2012/pic_197693623.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/563902/images/2012/pic_197693669.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/563902/images/2012/pic_197693694.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/563902/images/2012/pic_197693698.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/563902/images/2012/pic_197693708.jpg" class="image">


When you get what you want, but not what you need.

Hejsan alla! Sitter nu och tittar på glee, som den lilla gleek jag är! Men det är ju så bra, man kan bara inte motså det, och om två dagar kommer det nya avsnittet ut! Jag har typ taggat som fan!.
Ja, vad har hänt under påsken då? Jo, på skärtorsdagen hoppade jag på bussen till Öjebyn och var med Annelie, Andreas och lilla Iriz. Det var jätte trevligt, vi gick till grans och lekte med får, lamm, kossor, grisar, hästar och allt sånt mysigt. Och på fredagen hoppade jag på bussen tillbaka till Luleå eftersom att jag jobbade på lördag. Så igår kväll kom Josefina hem till mig, vi pratade, tittade film, fikade och hade det riktigt mysigt. Så jag har haft en fin påsk ändå.
Om lite drygt en timme går mitt tåg till Gällivare, det ska bli riktigt skönt att få komma dit, har inte varit där på typ 4 veckor. Men så går det när man ska hålla på och jobba, vara en jazzspelare och ha AYJO helger osv. Men nu ska jag dit och jag ska laga god mat, baka, försöka träna mig till denna jävla mil, och ha det riktigt mysigt!
Ha det bra!

Det gör så ont

image description

Idag så har jag varit hos tandläkarn och varit och spännt min tandställning. Och just nu gör det så jävla ont! Jag håller på att dö! Nä kanske inte dö, men det gör så sjukt ont. 

Idag när jag satt och åt middag hände något jätte roligt. Det börjde med att Alicia ringde. Och jag tänkte typ att nu vill hon säkert att vi ska äta eller något. Så jag svarade, och så här så våran konversation ut.

Alicia: Olivia, vi ska till Norge.
Jag: Vadå vi ska till  Norge.
Alicia: Ja vi ska till Norge
Jag: Men det är ju typ i November.
Alicia: Nej, det är typ i Augusti. Vi ska åka typ Du, jag, Mirja och någon till bara.
Jag: VAD SNACKAR DU OM?!
Alicia: Men läs din mejl!
Jag springer till närmaste dator, som var mammas jobbdator. Öppnar min mejl och hittar ett mejl från Music on top!
Jag: ALICIA VI SKA TILL NORGE!!!

Så såg våran konversation ut! Och det som händer då är att vi ska få åka till Norge 5 stycken tjejer och vara med på en Kvinnlig jazzfestival. Och vi kommer få allt betalat, resa, boende mat, festivalpass osv. FATTA KUL!! JAG TAGGAR TILL AUGUSTI!!

Här glider kingen in

Hejj alla fina!

Jag hade tänkt berätta lite om min dag. Men jag skulle faktikst viljat veta vad ni har gjort idag också så kan ni inte slänga in en liten kommentar snabbt bara om något ni har gjort. 

Idag hade jag skola till 16, hann med att göra ett svenska prov och påbörja 2 tal, ett i engelska och ett i svenska. På engelskan ska jag prata om John Coltrane en av tidernas främsta jazzmusiker, och på svenskan blir det troligtvist om Joakim Nilsson, som är saxofonist i Movits! 

Efter skolan var jag och åt middag med My på Friends, det blev en jätte smarrig laxmacka! Och efter det knatade jag ner till Ica och köpte saker till det jag skulle baka idag, vilket var en chokladsuffle. Skrev även ut det på FB, det slutade med att jag hade två stycken som knackade på min dörr och ville ha. Jag hade verkligen hjärtat i halsgropen hela tiden när jag gjorde den där sufflen, eftersom att jag har hört att det ska vara så svårt bla bla lba. Men jag klarade faktikst av att göra den, och god som fan var den också! Kanske visar lite bilder sen när jag bloggar från min iPhone! 

Men nu ska jag kika lite film innan jag somnar, godnatt!

Tystnad.

Jag har nog aldrig varit så tyst som jag är just nu.
När jag ser dig, när du är nära mig är det som att jag inte kan prata.
Jag törs inte prata med dig, för det känns som om jag gör det
så kommer jag att brista ut i gråt, och bara skrika. 

Jag ältar varje dag, varje gång jag ser dig.
Vad gjorde jag för fel, kunde jag ha hindrat det?
Eller var det kanske bara mitt eget fel som lät mig falla så hårt för dig.
Jag visste att den dagen skulle komma, jag visste verkligen det.
Men jag trodde inte att det skulle bli så svårt. 

Fick i uppgift i SV att vi skulle hålla ett tal,
och bland listan om vad för ämnen man kunde välja
fanns rubriken "bästa sättet att övervinna hjärtesorg".
Svaret är lätt det går inte.
Du måste helt enkelt lära dig att leva med det.

I used to rule the world

Ja, jag vet att jag bara har gamla bilder, men det går duga om ni inte vill ha bildlösa inlägg ;)
Hejsan alla fina!
Idag har det varit en fin dag, jag börjde först klockan tio, så innan det hann jag duscha, fixa lite i mitt rum och även fixa mitt hår! Det börjde med att vi hade Gemu, det var faktikst ganska roligt. Sedan hade vi GEMU och då fick vi i uppgift att spela låten Viva La Vida med coldplay, men vi ska göra om den till en ragge låt! Det är ganska svårt, men det kommer bli så roligt!
Just nu sitter jag på skype och pratar med en tjej. Medans jag sitter och spelar cookiedozer!! Så kul! Egentligen hade jag också tänk att slutföra mitt arbete från igår. Vilket var att jag ungefär kl 22 började jag att rensa mitt rum och jag fick ut så jävla mycket skrot! Så nu ska jag dammsuga och lite sånt, men nu ska jag vara social med Jenny! :)

Du kan gråta mitt på gatan, men jag glömmer aldrig bort vad du gjort

6 saker du troligtvist inte visste om mig!
1. Jag är väldigt långsint av mig! Jag glömmer sällan om någon har varit elak, och ibland kan jag vara jätte sur för det som hänt fast det är flera år sedan. Dock är det inget jag orkar ta upp eller något, det är liksom glömt fast ändå inte. 

2. Jag ogillar när personer ger upp på andra. Alla kan bråka alla kan vara olika, osams u name it. Men varför ge upp på varann? Om man har haft ett förhållande av något slag så betyder det inte att man ska ge upp det bara för att något händer. Och varför ska man inte kunna prata med varann nå mer? Jag kan ju bara ta ett exempel, ( nu kanske folk tycker att jag inte borde skriva sånt här i min blogg, men den är min! Jag skriver exakt vad jag vill) Men när det tog slut mellan mig och min pojkvän, det är snart 3 veckor sedan, och vi går i samma klass, men vi har inte sagt ett ord åt varann! Varför liksom? Sånt gör mig så sur? Varför ge upp en vänskap som faktikst fanns innan? 

3. Sedan jag flyttade till Luleå har jag blivit mer självsäker och jag känner att det är ok att ta upp mer plats i världen. Jag kan säga vad jag tycker, vilket jag ofta inte gjorde i Gällivare. Jag klär mig som jag vill och inte som någon annan tycker att man ska klä sig. Jag kan ta en disskution och jag kan vara den jag är. 

4. Jag blir väldigt lätt deprimerad, speciellt om jag inte har varit hemma i Gällivare på länge. De ville egentligen inte skriva ut min p-stav åt mig, eftersom att de ansåg att jag hade en down period i mitt liv när jag skulle få den utskriven. Men jag fick den iaf. Det syns väldigt lätt på mig när jag är sad. Och då har jag underbara vänner som gör allt för att det ska bli bra igen! 

5. Jag hatar att komma försent! Om jag har bokat en tid med någon, eller om jag ska till tändläkarn eller sjukgymnasten. Så hatar jag att komma försent, jag kommer gärna 5-10 minuter tidigt. Eftersom att jag kan tycka att det är lite fel att komma försent, har man bokat någons tid då ska man komma i tid. Sen kan det ju alltid hända saker så att man kommer lite sent, bussar, bilköer osv. Men att komma i tid tycker jag är jätte viktigt, och jag hatar och skäms när jag kommer försent. 

6. Jag älskar serier! Jag kan ligga och titta serier en hel dag efter att jag har kommit hem från skolan och gymmet och sånt. Ibland går de till och med före läxorna. Jag kan se ut flera säsonger på typ en månad, och det tycker jag är ganska illa. 



What are you waiting for?

Saker som jag ser fram emot!
1. PÅSKLOV!
2. Jobba på lördag! (Jag älskar faktiskt att jobba, tycker att det är jätte roligt!)
3. Min 80 cm stora nalle, som borde komma snart!
5. Tills jag får mitt nya munstycke!
6. 21 APRIL!
7. Fylla 18 och där med få mitt körkort!
Saker jag inte ser fram emot.
1. Nk redovisning imorgon
2. Svenska prov på tisdag
3. Behöva städa mitt rum, ser hur det blir stökigare och stökigare!
Detta ska jag göra i sommar!
1. Jobba, så att jag kan få pengar så att jag kan åka till London med mina underbara/bästa vänner Josefine och Sandra.
2. Besöka MINST 2 festivaler!
3. Åka ner till stockholm eller göteborg och bara ta det lugnt, och vara en hel dag på ett tivoli!
4. Lära mig att köra båt
5. Besöka ett spa och bli bortskämt och utvilad en hel helg!

Ayjo helg!

Min helg har varit underbar! Har fått spela underbar musik, fått saxofon lektioner och massa bra tips av Janne från NBB. Jag har också fått låna ett nytt munstycke efter som att mitt var trasigt, så måste skynda mig att skaffa ett nytt!!

Igår kväll/natt var jätte rolig, på kvällen fick vi en föreläsning om hur man ska tänka/inte tänka när man håller på med improvisations musik. Sedan satt vi och spelade kort, och vid midnatt kom vi på att vi skulle gå till Max sagt och gjort!

Nä, nu ska jag sluta babbla och ni ska få se lite bilder :)