Alla ska ha rätt till hjälp!

Blev precis klar med mina argumentation, vad tycker ni? :)



Alla ska ha rätt till hjälp!



 Idag är det på alldels för många skolor vart de inte har en egen psykolog eller kurator, utan om man känner att man vill prata med en kurator måste man prata med lärare eller med skolsyster, så att de kan boka en tid, som man får först tid efter några veckor. Jag tycker att om man som elev känner att man vill prata med någon vuxen som inte ingår i ens familj, så är en psykolog eller en kurator något som är rikigt bra. Mår man rikigt dåligt, och känner att nu behöver jag verkligen få prata med någon, och att man tar sig modet att bestämma sig för de, så ska man inte behöva vänta flera veckor, för då kan dels modet försvinna, så när det är dax så vågar man inte, eller så kan man ha börja må så dåligt att man självförvållat börjar skada sig själv.

 
I Gällivare så fanns det 1 psykolog som åkte omkring på alla skolor, och där finns det ca 10 skolor. Och om man behövde prata med henne så var man tvungen att boka en tid genom att gå till skolsyster eller en lärare. 1 gång när en väldigt omtyckt 14 årig tjej hade dött, så fanns det dagen efter personer från Elevhälsan som man kunde prata med, dessa personer var då på alla högstadieskolor i Gällivare. Men alla var inte utbildade kuratorer eller psykologer, utan de kom bara dit för att det var ”akut”.

 
Alla vet att i Sverige finns det ungdomar som mår riktigt dåligt, som lider av ätstörningar, som blir mobbade, som med vilja skadar sig själv, och som faktikst tar livet av sig. Det finns dem som inte vill ha hjälp, dem som redan har bestämt sig att det här kommer inte gå att lösa. Men det finns också många som verkligen vill ha hjälp. Dem personerna borde få hjälp, om de vill prata med en psykolog eller kurator på skoltid så ska de få kunna göra det.


Psykologen eller Kuratorn, borde finnas på skolan från 07.30 till 17.00 och ska alltid vara där, så att när man känner att måste jag verkligen prata med någon, nu ska jag ta mig modet att gå till psykologen eller kuratorn och prata med den. En pskykolog eller en kurator är ett måste på en skola, alla ska ha rätt till hjälp!


-Kommentarer
Postat av: matilda

du har ju ingen mot argumentation?

- 2011-01-28 @ 16:32:42
-URL: http://matildaholstad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback