Charmed!



I första säsongen återvänder Phoebe från New York på grund av systrarnas mormors död. Phoebe är den struliga och impulsiva yngsta systern. Prue, som är den äldsta och ansvarfulla systern blir inte glad. Det finns nämligen en gammal konflikt mellan Prue och Phoebe. Piper som är den mellersta systern fungerar som en mellanhand och får medla mellan sina systrar. Allt eftersom tiden går bygger de tre kvinnorna dock upp sina systerliga band igen och bor tillsammans i ett stort hus, The Halliwell Manor. Huset är byggt på en kraftpunkt och det innebär att om goda varelser bor där så får de extra god kraft. Likaså blir de om onda besitter huset, fast de får mer ond kraft istället för god, den kraften heter "the Nexus" Många demoner vill åt huset i syfte att stärka sin makt.

När Phoebe återvänder blir hon intresserad av vinden, som alltid varit låst, Pheoebe försöker öppna dörren utan framgång, när hon ger upp och är på väg ner igen så öppnar dörren sig av sig själv. När hon går in på vinden så hittar hon den magiska boken The Book of Shadows. Phoebe läser högt på första bladet i boken, hon vet inte att hon därmed åkallar systrarnas magiska krafter. Men de tre systrarna blir inte vilka häxor som helst, de blir The Charmed Ones.The Charmed Ones är de mäktigaste som kämpar på de godas sida, speciellt när de använder sig av The Power of Three. I huvudsak får man följa systrarna medan de slåss mot demoner och ondska samtidigt som de försöker leva ett normalt liv.

Leo är en hantverkare i säsong ett som Piper blir förälskad i. Men i slutet av säsongen får man veta att han är en whitelighter, en sorts skyddsängel för häxor. Dessa kallas även ledsagare. Leo och Piper gifter sig i säsong tre och får två barn, Wyatt och Chris (Christoffer är hans riktiga namn)längre fram i serien. I slutet av tredje säsongen dör Prue och detta leder till att Piper blir helt förkrossad. Paige, en syster som ingen visste fanns dyker helt plötsligt upp på Prues begravning. Systrarnas mamma hade ett hemligt förhållande med sin whitelighter och födde Paige i hemlighet. Alltså överlevde "The power of three" och "The Charmed Ones" återstod. Flera år har gått sist sedan händelsen och mycket har hänt. Piper fick två söner med Leo. Hon miste honom sedan till The angel of death. Men fick tillbaka honom efter den ultimata striden. Phoebe gifte sig med Coop och får barn, efter att ha dejtat många män + utplånat Cole. Paige gifter sig med Henry och de får tvillingar (tjejer) + en liten Henry, och de lever i ett (lite) komplicerat förhållande, men är lyckliga tillsammans.

Snacka glad jag blev när jag kollade på tv tablån idag och såg att Förhäxad hade börjat igen!!!

Jag kommer så väl ihåg när jag gick i fyran och gjorde en skoluppgift om den eftersom att jag tyckte om den så jävla mycket!

Men ni måste erkänna att den är riktigt riktigt bra! :P

Så om ni inte har sett den så rekomenderar jag starkt att ni ser den!

-Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback