Pojken i randig pyjamas

  

Pojken i randig pyjamas börjar i Berlin 1942. Den nioårige Bruno kommer hem en dag och upptäcker att alla hans saker håller på att packas i lådor. Hans pappa har blivit befordrad och hela familjen måste flytta till ett annat hus långt, långt, borta där det inte finns någon att leka med och inget att göra. Ett staket sträcker sig så långt ögat kan nå och på långt håll kan han se de märkliga människorna som staketet skiljer honom från. Bruno, som drömmer om att bli upptäckare, bestämmer sig för att ta reda på mer om sin omgivning. På sin vandring träffar han en pojke vars liv och situation är helt olika hans egna och deras växande vänskap får förödande följder.

Den här filmen fick vi se en kväll på KU och det är verkligen hur bra soom helst.

Den handlar alltså om en liten pojke som flyttar ut på landet med sina föräldrar och sin äldre syster. Så när han tittar ut genom fönstret i hans rum så ser han då koncentrationslägret. Han som var så liten trodde att det var en bondgård vart de hade randiga pyjamarar på sig. Hans mamma förbjuder honom att någonsin gå dit och hon spikar även igen fönstret i hans rum. Så en dag smiter han bort till det han tror är en bodgård, där träffar han en kille som heter Shmuel och han är i Brunos ålder. De börjar träffas ganska ofta och Bruno kommer med mat och godis till Shmuel. Och deras vänskap började växa, men sedan gör plötsliga händelser ge oanade koncekvenser.

Så jag rekomenderar alltså den här filmen. Man fick skratta lite och gråta lite mer. Detta är alltså ännu en film om koncetrationslägret. Men detta är på en helt annan nivå!

Trailern till " Pojken i randig pyjamas"


-Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback